Potetgranulat


Potetgranulat har en rekke anvendelsesområder: fyllstoff til supper/lapskaus,
potetkroketter, gratenger, potetmosrand i ferdigretter, blandingsprodukter,
farsevarer, burgere, lungemos og blodmat, brød, bakverk og myke kaker,
lomper/lefse


Bruksmåte
Til brød og bakverk kan ca 10% av hvetemelet erstattes med granulat, og væskemengden økes tilsvarende. Granualat i brød, bakverk og myke kaker forsinker retrograderingen slik at produktene holder seg myke lengre.

Tilberedning
Potetgranulat sveller i varmt vann, men gir også fin konsistens når den sveller i kaldt vann.
Til lompe og lefseproduksjon er det anbefalt å svelle med kaldt vann, da dette er den praktiske temperatur ved innblanding av mel.


Ingredienser
Poteter
Emulgator (monoglyserid E471)
Vegetabilsk olje
Stabilisator (dinatriumdifosfat E450)
Antioksidanter:
- Askorbylpalmitat (E 304) 500 ppm
- Askorbinsyre (E300) 250 ppm
- Natriumsulfitt (E221) 200 ppm
Surhetsregulerende middel (sitronsyre E330)


Næringsinnhold pr 100g:
Energi: 1457 kJ
Proteiner: 5 g
Karbohydrater: 80 g
Fett: 1 g

Allergener:

Sulfitt

Salgbare enheter
Leveres i 15 kg og 25 kg sekk