A-flakes


A-flakes er den lyseste flakes-varianten, og benyttes der jevn. lys farge er av betydning


Bruksmåte
Potetflakes har en rekke anvendelsesområder: fyllstoff til supper/lapskaus,
potetkroketter, gratenger, potetmosrand i ferdigretter, blandingsprodukter,
farsevarer, burgere, lungemos og blodmat, brød, bakverk og myke kaker,
lomper/lefser.


Tilberedning
Potetflakes sveller i varmt vann, maks. 80°C, men gir også fin konsistens når
den sveller i kaldt vann. Til brød og bakverk kan ca 10% av hvetemelet
erstattes med flakes, og væskemengden økes tilsvarende. Flakes i brød, bakverk
og myke kaker forsinker retrograderingen slik at produktene holder seg myke
lengre.
Til lompe og lefseproduksjon er det anbefalt å svelle med kaldt vann, da dette
er den praktiske temperatur ved innblanding av mel.


Ingredienser
Poteter
Emulgator (monoglyserid E471)
Stabilisator (dinatriumdifosfat E450)
Antioksidanter:
- Askorbylpalmitat (E 304)
- Askorbinsyre (E300)
- Natriumsulfitt (E221)
Surhetsregulerende middel (sitronsyre E330)



Næringsinnhold pr 100g:
Energi: 1457 kJ
Proteiner: 5 g
Karbohydrater: 80 g
Fett: 1 g

Allergener:

Sulfitt

Salgbare enheter