Glykose


Glykose er en flytende stivelsessirup, som er produsert ved syrekonvertering av potetstivelse.
Produktet er en viskøs, ikke-krystallinsk væske med søtlig smak.
Glykose er mindre kariesfremkallende enn sukrose og har evne til å mykgjøre produkter. Produktet bidrar også til å hindre uttørking, og stabiliserer skum og emulsjoner.


Bruksmåte
Glykose brukes som konsistensgiver i produkter der det er viktig å unngå krystallisering av sukkeret.

Tilberedning
Glykose er bakteriologisk stabil. Ved fortynning reduseres stabiliteten.
For langvarig lagring anbefales temperaturer ned mot 20°C. For lett håndtering bør temperaturen heves til 40-50°C.

Produktets holdbarhet er 6 måneder ved 25°C.

Oppvarming/avkjøling gjentatte ganger vil føre til kondens i beholderen. Dette vil kunne bidra til vekst av mugg/sopp.


Ingredienser
Hydrolysert potetstivelse (glykosesirup), vann
Monosakk. (glykose) ca 18%
Disakk. (maltose) ca 14%
Trisakk. (maltotriose) ca 12%
Tetrasakkarider ca 10%
Høyere sukkerarter ca 46%


Næringsinnhold pr 100g:
Energi: 1326 kJ
Proteiner: 0 g
Karbohydrater: 78 g
Fett: 0 g

Allergener:

Ingen

Salgbare enheter
Leveres på 1500/1100 l stålcontainere og 10 l spann