HOFF High Oleic Solsikkeolje for frityr


HOFF High oleic Solsikkeolje er en naturlig olje som har en helt annen fettsammensetning enn vanlig solsikkeolje.
Den er helsemessig bedre enn tradisjonelle typer frityrolje da den inneholder en veldig høy andel enumettet fett. Oljen er også fri for transfettsyrer .
“High oleic oil” er oljetyper som inneholder mye enumettet fett og lite mettet fett. Mye enumettet fett gir en olje med god stabilitet som egner seg ypperlig til fritering.
Oljen er produsert av spesielt utvalgt råstoff.

Den unike fettsammensetningen i HOFF High oleic Solsikkeolje (80% enumettet fett) gir en høyere stabilitet i mat-tilberedning enn noen annen tradisjonell olje.
Fettsammensetningen gjør at oljen kan brukes lenger enn vanlige friterings-oljer og den tåler lengre lagringstid.


Bruksmåte
Til fritering av næringsmidler.

Tilberedning
Oljen bør siles hver dag gjennom et speialfilter for å fjerne matrester og brente partikler i olje. Hvis disse restene ikke fjernes, vil de brennes og produsere røk og dårlig aroma.
Frityren må rengjøres minst èn gang i uken for å hindre dannelse av belegg som bryter ned oljen. Vær nøye med å fjerne såperester, da såpe fremskynder nedbryting av oljen. Bruk litt eddik i siste skyllevann.
Frityren må tørkes nøye før ny olje helles i.
Det finnes ingen god regel for hvor ofte man bør skifte olje i frityren. Det er mange faktorer som spiller inn når det gjelder nedbryting av oljen, og man må derfor lære seg å kjenne igjen tegnene som forteller at oljen er utslitt:

Utseende:
Når oljen begynner å bli slitt, vil fargen gradvis mørkne. En utslitt olje vil ha en tendens til å skumme ved fritering, og det kan begynne å ryke av den. Produktene vil få en ujevn og gjerne for mørk farge. Vær oppmerksom på at røk- og flammepunkt blir lavere når oljen er slitt !

Lukt:
Utslitt olje vil produsere dårlig aroma, og gi en bismak på det ferdig friterte produktet.

Konsistens:
Når oljen er moden for utskiftning, vil den ha en nærmest “klebrig” konsistens

For å unngå at temperaturen blir for lav, må man sørge for å bruke riktig mengde vare i frityrkurven. Dersom man fyller for mye vare i frityrkurven, vil resultatet bli at temperaturen på oljen senkes raskt, og sluttproduktet blir fett. Forbruket av olje vil også bli større, dersom temperaturen ikke er høy nok. En generell regel er at max. èn del mat friteres i min. 6 deler olje.


Ingredienser
Solsikkeolje, som inneholder 10% flerumettet fett, 80% enumettet fett og 10% mettet fett.

Næringsinnhold pr 100g:
Energi: 3800 kJ
Proteiner: 0 g
Karbohydrater: 0 g
Fett: 100 g

Allergener

Ingen

HOFF varenrProduktnavnEPD-nrGTIN-nrPakning
00002106Solsikkeolje
H.O.
103048570447100210645 LTR