L-flakes


L-flakes er en variant som har mer fargenyanser enn A-flakes. Den benytes i produkter hvor helt lys farge ikke er avgjørende.


Bruksmåte
L-flakes er et utsortert produkt fra vår potetflakes standard A kvalitet. Godt
tilpasset som råstoff i andre næringsmidler. Det kan forekomme noe variasjoner
i farge, brente flak og stipper. Potetflakes har en rekke anvendelsesområder.
Lompe/lefse, potetkroketter, gratenger, burgere, lungemos, blodmat, kaviar,
salater, brød, flatbrød etc.


Tilberedning
Potetflakes sveller i varm vann, maks. 80°C, men gir også fin konsistens når
den sveller i kaldt vann.
Til lompe og lefseproduksjon er det anbefalt å svelle med kaldt vann, da dette
er den praktiske temperatur ved innblanding av mel.


Ingredienser
Poteter
Emulgator (monoglyserid E471)
Stabilisator (dinatriumdifosfat E450)
Antioksidanter:
- Askorbylpalmitat (E 304)
- Askorbinsyre (E300)
- Natriumsulfitt (E221)
Surhetsregulerende middel (sitronsyre E330)


Næringsinnhold pr 100g:
Energi: 1457 kJ
Proteiner: 5 g
Karbohydrater: 80 g
Fett: 1 g

Allergener

Sulfitt

Salgbare enheter